Hoger laadvermogen
DE GRAAFF PERS Hoger laadvermogen en lager brandstofverbruik  pjb
De nieuwe carrosserieën van de SAXAS premium-line.
Saxas Nutzfahrzeuge Werdau AG heeft het productprogramma voor het distributievervoer verfijnt. De productlijn "Premium" is met gesloten- en schuifzeil carrosserieën uitgebreid. Beide carrosserietypen zijn op basis van een 18 tons truck- of aanhangwagenchassis ontworpen. Naast ergonomie en modern design moest de nieuwe carrosserie voldoen aan alle eisen van distributievervoer in deze gewichtsklasse. Beide carrosserieën bieden plaats aan 18 Europallets en zijn gecertificeerd volgens DIN EN 12642XL.
Bij de ontwikkeling en realisatie werkt Saxas met de modernste componenten en productie technieken. Daarvan profiteert ook het laadvermogen. De carrosserieën uit de premium-line voor 18tons chassis behoren tot de lichtste in haar klasse.
Niet alleen het gunstige eigengewicht leidt tot een gunstiger brandstofverbruik. Ook de speciaal voor Saxas ontwikkelde aerodynamische bekleding onder de carrosserie komt het brandstofverbruik met name op langere afstanden ten goede.
 
Nieuwe generatie schuifzeilen
safety slider
De carrosseriebouwbranche is constant in beweging. Saxas gesloten carrosserieën zijn niet meer uit het straatbeeld weg te denken. De Graaff Carrosserie staat nu voor de introductie van een nieuwe schuifzeilen generatie, de "Safety SLIDER". In navolging op Duitsland en België zal ook in Nederland steeds meer gecontroleerd gaan worden op het vastzetten van lading. Vooral schuifzeilen carrosserieën zullen aan deze controle onderhevig zijn. Vooral om deze reden heeft De Graaff Carrosserie een geheel nieuwe lijn carrosserieën in haar leveringsprogramma opgenomen: de "Safety SLIDER". Kenmerkend voor de nieuwe schuifzeilen van De Graaff zijn de standaard aluminium zijborden links en rechts. Schuivende lading kan door deze constructie niet in het zeil gaan hangen, verder kan lading vast gezet worden met sjorogen in de vloer welke in de levering standaard voorzien zijn. Tijden veranderen. Naast de in de markt volledig geaccepteerde SAXAS Truck BOXX is de Safety SLIDER een volgende stap richting standaardisatie van motorwagen carrosserieën. De carrosserie is niet alleen veilig waar het gaat om ladingvastzetting, de carrosserie is door een slim productieproces ook nog zeer aantrekkelijk in zijn prijsstelling.
  
SAXAS - textiel service
Saxas textiel
De eisen welke in het bijzonder in de textielreiniging- en wasserijbranche gesteld worden, zijn gladde, naadvrije wanden, die de lading niet kunnen beschadigen en die makkelijk schoon gehouden kunnen worden. Verder is een optimaal eigengewicht / laadvermogen verhouding doorslaggevend daar er in de wasserijbranche de laatste jaren veelal gekozen wordt voor voertuigen met een GVW van 12t. Aan deze en verdere eisen voldoet de carrosserie van Saxas. De gehele constructie van de carrosserie is consequent gebaseerd op laadvermogen, stabiliteit en robuustheid. De vloerconstructie is geschikt voor het gebruik van rolcontainers en het lading vastzetsysteem maakt het mogelijk om probleemloos een volle- of deellading te vergrendelen. De carrosserie is samengesteld met de modernste lijmtechniek, waarbij afgeronde en aluminium profielen als verbinding gebruikt worden. De moderne optiek komt niet alleen overeen met het actuele design van de huidige truckgeneratie, het geeft de gebruiker ook een modern en attractief verschijningsbeeld van zijn onderneming.
Nieuwe SAXAS lichtgewicht
saxas boxx light
Zonder concessies te doen aan de stabiliteit van de carrosserie is het SAXAS gelukt het eigengewicht van de transporter carrosserie te reduceren. De winst van de nieuwe "SAXAS Boxx light"komt men name uit de 14 mm dikke lichtgewicht panelen (in plaats van plywood) en het unieke hulpframe met 18 mm dikke vloerplaat. Het bekende heavy duty achterportaal is geheel in tact gebleven waardoor de stabiliteit van de carrosserie gewaarborgd blijft. De nieuwe lichtgewicht is leverbaar met achterdeuren of met een achter sluitende laadklep. De optielijst is verder uitgebreid, waardoor dit type carrosserie ingezet kan worden in verschillende vervoerbranches van pakketdienst tot bijvoorbeeld een bakkersauto met geïsoleerd dak en voldoende ventilatie mogelijkheden.
   
SAXAS boekt grote order
Saxas KEP DHL
Een opdracht voor levering van 1.300 integraal carrosserieën voor pakket leveringen ontving SAXAS AG uit Werdau. Klant is Daimler "Mercedes-Benz Vans", welke de opdracht als hoofd leverancier van de Deutsche Post DHL ontving. Als leverancier voor de speciale carrosserie heeft Saxas ingeschreven en uiteindelijk de order ontvangen. Doorslaggevend daarbij was de hoge productie kwaliteit en de grote ervaring waarover Saxas in dit segment beschikt. In Werdau werden in de afgelopen jaren maar als 19.000 integraal carrosserieën voor de pakketdienst geproduceerd. Saxas heeft met deze actuele order een leidende positie als fabrikant voor carrosserieën in deze vorm ingenomen. De integraal carrosserieën worden opgebouwd op 3,5 tons Mercedes-Benz Sprinter chassis. De chassis zijn uitgevoerd met een cabine zonder achterwand en zonder dak, en worden vanaf Mercedes-Benz rechtstreeks bij Saxas in Werdau aangeleverd. Daar wordt de integraal versie met vloer, schuifdeur opzij, zijwanden, dak en achterportaal opgebouwd. Bijzonder hier is de samensmelting van de cabine aan de carrosserieconstructie. Tussen cabine en carrosserie wordt een scheidingswand met schuifdeur naar de laadruimte ingebouwd, waardoor door de chauffeur staand de laadruimte bereiken kan. Een speciale aerodynamische opbouw op het dak van de cabine zorgt voor de noodzakelijke hoogte. De carrosserie is via drie deuren toegankelijk. Door de cabine, door een schuifzeur opzij en via de achterdeuren. Daardoor kan de chauffeur altijd de kortste weg kiezen, tijd sparen en kan daardoor ook meer tussenstops maken. Een functioneel opbergsysteem voor de pakketten geeft verder een zeer waardevolle bijdrage aan de uitvoering. SAXAS Nutzfahrzeuge AG behoort tot de pioniers in de ontwikkeling van moderne "walk in" carrosserieën. Ook vorig jaar werden er in Werdau grote opdrachten afgewikkeld en aan post- en pakketdiensten uitgeleverd. Met de actuele opdracht zet Saxas de successtory voor KEP (koeriers-, express-, pakketdienst) onverminderd voort.

1

2

3

4

5

Dorpsstraat 18

NL-2761 AE Zevenhuizen

t +31 (0) 180 634842

f +31 (0) 180 634722

e Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

w www.degraaff-saxas.nl