Details SAXAS Boxx
  
saxas laadklep
Achter sluitende laadklep (standaard).
Alle carrosseriemodellen uit de serie Boxx worden standaard geleverd met een achtersluitende laadklep en een bovenklep met gasveer ondersteuning. Standaard wordt een Bär Cargolift laadklep gemonteerd welke geleverd wordt met 24 maanden fabrieksgarantie. Andere merken zijn vanzelfsprekend mogelijk.
   
saxas onderschuif laadklep
Onderschuif laadklep (optioneel).
Indien een laadklep af en toe gebruikt wordt kan optioneel gekozen worden voor een onderschuif laadklep. Automatisch wordt het achterportaal voorzien van een dubbele achterdeur met verzonken sluitingen en scharnieren.
   
saxas achterdeuren
Achterdeuren i.p.v. laadklep (optioneel).
De eenvoudigste uitvoering. Een carrosserie met alleen achterdeuren. SAXAS heeft oog voor detail. Standaard worden de achterdeuren bij de zwaardere carrosserieën geleverd met geïntegreerde sluitingen en scharnieren. Een geweldig mooi reclame oppervlak. De lichtgewicht carrosserieën worden geleverd met 3 RVS scharnieren en een RVS opbouwsluiting.
   
saxas rolluik
Rolluik i.p.v. achterdeuren (optioneel).
Bij de distributie van goederen welke vorral bij particulieren afgeleverd moet worden is een rolluik achter een uitkomst. Snel, maar vooral ruimte besparend. In woonwijken is de ruimte voor het lossen vaak beperkt en geen plaats voor een laadklepplatform of open draaiende achterdeuren.
   
saxas schuifzeilen links
Schuifzeilen aan één zijde (optioneel).
Een gesloten carrosserie met aan één zijde schuifzeilen is een veel gevraagde optie indien er veel lang goed vanaf de zijkant geladen moet worden.
  
saxas schampplaat
Schampplaat onder (standaard).
Om de zijwanden bij het inrijden van de goederen te beschermen wordt iedere carrosserie door SAXAS uitgerust met een schampplaat. Deze plaat is één geheel met huit buitenste randprofiel. Voordeel: Plaat gaat aan de binnenzijde niet wijken van de zijwand.
   
saxas ladingrail
Lading vastzetrail (standaard).
De meest voorkomende optie: Één of meerdere rijen lading vastzetrail tegen de zijwanden links en rechts (Loadlok type 3009). De rail is geschikt voor verende ladingvastzetstangen, sjorbanden, balkschoenen, draagbalken en kledingstangen (Loadlok).
   
saxas staafjesrail meubel
Meubel staafjesrail (optioneel).
Het alternatief voor lat-om-lat betimmering is de staafjesrail. Aan deze rail kan lading vastgesjord worden. De rail is boven en onder voorzien van een rubber bescherming om schade aan lading te voorkomen.
   
saxas meubel
Luxe meubeluitvoering (optioneel).
Bij het vervoer van onverpakte meubelen loopt de verlader kans, dat de meubelen beschadigd raken tijdens het transport. SAXAS biedt met de luxe meubeluitvoering uitkomst. De ruimten tussen de rail worden met hardschuim uitgevuld en achtereenvolgens met vilt bekleed. Een luxe uitvoering, goed voor de verlader en goed voor de uiteindelijke eindklant.
   
saxas iso dak
Geïsoleerd sandwich dak (optioneel).
Bij het vervoer producten die een sterke warmtestraling van buitenaf niet verdragen kan gekozen worden voor een geïsoleerd sandwich dak. Optioneel kan ook nog gekozen worden voor een mechanische dakventilator en afsluitbare ventilatieroosters.
   
saxas vloerrails bloemen
Polyester vloeroppervlak (optioneel).
Bij het vervoer van bloemen, planen of groente is een polyester vloeroppervlak wenselijk daar de laadruimte bij dit vervoer vaak nat wordt. De polyester slijtlaag beschermt de vloer voor waterinlaat en is bovendien eenvoudig te reinigen.
   
saxas stelling
Rolcontainer scheiding (optioneel).
Voor ieder transportprobleem een oplossing. Scheidingsframe voor het transport van rolcontainers.
   
saxas top box
Spiegeluitvoering (optioneel - lichtgewicht).
Een Top-BOXX boven de cabine geeft extra laadruimte voor bijvoorbeeld dekens, sjorbanden, gereedschap, etc. De SAXAS Top-BOXX is aerodynamisch qua vormgeving en van binnenuit toegankelijk.
Details SAXAS Slider
   
saxas standaard slider
SAXAS standaard slider.
De standaard schuifzeilen carrosserie van SAXAS wordt geleverd met schuifzeilen links en rechts inclusief Miederhof snelspanners. Kenmerkend voor dit snelspansysteem is dat de buckles verstelbaar zijn. Als het zeil na verloopt van tijd iets uitrekt, kunnen de buckles eenvoudig gesteld worden waardoor een strakke opspanning altijd gewaarborgd blijft. Alle schuifzeilen carrosserieën worden zonder meerprijs geleverd met voldoende sjorogen in de vloer.
   
safety slider detail
SAXAS safety slider (optioneel).
De "safety slider" heeft binnen of buitenliggende zijborden welke bij geopende zeilen naar beneden geklapt worden. De controle op het vastzetten van lading wordt strenger. Zijborden zijn eigenlijk een must voor de veiligheid van de chauffeur en zijn omgeving op de weg.
   
quick slider detail
Quick Slider (optioneel).
Alle kenmerken in één. Veilig en snel te openen. Een bijkomend voordeel van de "quick slider" zijn de volkomen gladde schuifzeilen links en rechts, een strak design, bijzonder geschikt voor speciale reclame doeleinden!
slider wens 
Op uw wens.
Indien standaard niet geheel past bouwen wij op uw wens. Een carrosserie gebouwd voor specifiek vervoer, bijvoorbeeld voor drankangroothandel.
   
slider lading
Lading vastzetten in schuifzeilen.
Naast de standaard sjorogen verzonken in de vloer levert SAXAS ook flexibele oplossingen voor het vastzetten van de lading. Indien gekozen wordt voor aluminium huifplanken (meerprijs) kan een Loadlok ladingrail gemonteerd worden. Met ladingstangen of sjorbanden kan zo de lading extra gezekerd worden.
   
slider edscha
Laadklep achter sluitend en schuifdak
Een speciaal geconstrueerde bovenklep in combinatie met een Edscha schuifdak maakt het mogelijk, dat achter de gehele doorgang vrij is voor lading van bovenaf. Flexibele oplossingen creëren, daar zijn wij sterk in!
  
saxas edscha detail
Edscha in detail
Een speciaal versterkt klapmechanisme is noodzakelijk om de achterste kapregel compleet met bovenklep naar voren te schuiven.
   
Saxas Bedienstange Edscha
Bedieningsstang schuifdak
Onder de carrosserie bij de zijafscherming wordt een bedieningsstang geborgen. Met deze stang kan vanaf het wegdek de gehele kap met bovenklep naar voren geschoven worden. De stang kan aan de voorzijde van de carrosserie ingehaakt worden waardoor het dak niet naar achteren terug loopt.
   
saxas opspanning
SAXAS opspanning
Het schuifzeil wordt links en rechts aan de voorzijde in de hoekstijlen gehaakt. Het opspanmechanisme om de zeilen horzizontaal strak te spannen bevindt zich aan de achterzijde van de carrosserie.
   
saxas mps 61-m
De standaard.
Als standaard levert SAXAS een "kale uitvoering" met slechtsa twee aluminium huifplanken en een achter sluitende laadklep. Vanzelfsprekend behoren de verzonken sjorogen in de vloer tot de standaard uitrusting.
   
saxas gereedschapskist
Gereedschapskist (optioneel)
De standaard gereedschapskist heeft bij Saxas een breedte van 620 mm. Optioneel is ook een kunststof gereedschapskist van 1.000 mm verkrigbaar.
SAXAS branche oplossingen
  
saxas textiel lips
SAXAS - textiel
Voor de textiel- en wasserijbranche biedt SAXAS alle gevraagde opties. Uitzonderlijk lange inwendige lengte, hoogte buiten standaard (veelal lager), maatvoering geschikt voor de branche waar het voertuig ingezet wordt. Niet alles is standaard!
   
saxas groen
SAXAS - bloemen en planten
Voor het vervoer van bloemen en planten (korte afstand) volstaat een plywood carrosserie. Wij bieden carrosserieën voor deze branche aan met een polyester sandwich dak (geïsoleerd) en een polyester vloeroppervlak geschikt voor rolcontainers. Vier rijen lading vastzetrail onder tegen het dak en verzonken in de vloer garanderen de vereiste lading vastzetting. Bovendien blijft er extra binnenruimte over om bijvoorbeeld Deense plantencontainers te blokken.
   
saxas bakkerijbranche
SAXAS - bakkerij
Voor de bakkerijbranche biedt SAXAS klein en groot. Een mechanische dakventilator in combinatie met een geÏsoleerd sandwich dak voorkomt condensvoorming afkomstig van het warme brood. De zijwanden zijn vlak en de vloer is rondom afgedicht, waardoor er geen broodresten tussen naden en kieren blijft zitten.
  
saxas meubelbranche
SAXAS - meubel
Voor de meubelbranche biedt SAXAS een breed scala aan optie mogelijkheden, waarbij de luxe meubeluitvoering (zijwanden uitgevuld en met vilt bekleed) een absolute highlight is!
   
saxas verhuurbranche
SAXAS - verhuur
Groot geworden door het leveren van carrosserieën aan de verhuurbranche. Alle grote Europese auto verhuurbedrijven bestellen jaarlijks bij SAXAS in Werdau. De goede prijs-/kwaliteitsverhouding is voor menig inkoper reden om chassis in Werdau aan te leveren voor de specifiek gewenste carrosserie.
   
saxas distri
SAXAS - distributie
Ieder bedrijf wat goederen vervoerd moet nadenken over de logistieke distributie. Naast de bekende gesloten plywood carrosserie bouwt SAXAS ook lichte aanhangwagens met GVW 5,5 - 11 t, speciaal voor 7,49 of 11,9 tons chassis. De doorlaadmogelijkheid welke optioneel verkrijgbaar is kan de verlader de nodige flexibiliteit bieden.
   
saxas kep branche
SAXAS - KEP
Wie kent ze niet? In Werdau hebben inmiddels al meer dan 15.000 KEP carrosserieën de fabriekspoort verlaten. KEP staat voor Koerier Express en Pakket dienst. De laadruimte van een echte KEP carrosserie is van binnenuit toegankelijk. De chauffeur heeft de mogelijkheid om opzij of achter uit te stappen om een pakket uit te leveren.
   
saxas be branche
SAXAS - transport
Ook voor het beroepsgoederenvervoer bouwt SAXAS het gewenste vervoersmiddel. Naast city opleggers en 2-assige aanhangwagens is de BE oplegger met een inwendige lengte van 7,05 meter een gewild product achter een 3,5 tons trekkerchassis.
   
saxas verhuis
SAXAS - verhuis
De klassieke verhuis itvoering met lat-om-lat betimmering aan de binnenzijde. Ook deze oeroude variant (lat-om-lat) is bij SAXAS af fabriek verkrijgbaar.
   
saxas computerbranche
SAXAS - ICT
Computers en aanverwante artikelen zijn gewild en gevoelig voor ladingdiefstal. Om dit enigsinds te voorkomen leveren wij carrosserieën voor deze branche veelal met een deugdelijk afsluitsysteem. Gewoon met sleutel of via de centrale vergrendeling van de truck.
   
saxas groothandel
SAXAS - B2B
Auto's welke in een bepaalde distributietak ingezet worden moeten veelal voorzien worden van een speciale interieur uitrusting (opbergvakken, speciale rail, etc.). Ook deze opties zijn ondanks de productie aan de band af fabriek leverbaar. Een serieproduct op wens van de klant!
   
saxas staal
SAXAS - staal
Voor het laden van lange bundels staal kan gekozen worden voor een klassieke schuifzeilen carrosserie of voor een gesloten plywood carrosserie met schuifzeilen aan één zijde. Geheel naar uw keuze. Is snelheid een issue, dan is de SAXAS "Quick Slider" een uitkomst!
   
saxas automotive
SAXAS - automotive
Voor service onderweg wordt steeds meer een mobiele werkplaats ingezet. De zijwanden van het type MKD lenen zich uitstekend voor bevestiging van werkbanken en andere ophang mogelijkheden. Aan de achterzijde kan gekozen worden voor een achter sluitende laadklep of een brede uitschuiftrap van 70 cm (een combinatie van beide is bij SAXAS ook mogelijk).
   
saxas outlet
SAXAS - outlet
De "Boxx heavy" van SAXAS op een 18- of 19tons chassis is gebouwd voor het zwaarste werk. Speciaal gezette profielen en een robuust achterkader garanderen hoogste stabiliteit in zware omstandigheden.

1

2

3

4

5

Dorpsstraat 18

NL-2761 AE Zevenhuizen

t +31 (0) 180 634842

f +31 (0) 180 634722

e Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

w www.degraaff-saxas.nl