SAXAS - de onderneming
Bild1
SAXAS - Succes heeft traditie: Al sinds 1898 worden in Werdau voertuigen gebouwd. Gedurende de hele geschiedenis van het Saksische bedrijf bleef echter één ding tot op vandaag behouden: Het motto, tot de besten behoren. SAXAS is vandaag één van de belangrijkste carrosseriebouwer in Europa. Met de modernste uitrusting en goed gemotiveerde medewerkers worden carrosserieën en aanhangwagens geproduceerd voor diverse branches. Één van de meest bekende producten is de gele KEP carrosserie waarvan er inmiddels al meer dan 20.000 zijn geleverd aan de Deutsche Post. Maar ook bijvoorbeeld in de verhuurbranche, textielservice of meubelvervoer zijn SAXAS producten intussen een dagelijks verschijningsbeeld op de weg!
   
SAXAS - modern
Bild6
Na het vallen van de muur kwam in Duitsland de serieproductie pas echt op gang. De grote vraag in de jaren negentig maakte dit ook mogelijk. In 2000 zijn alle productiehallen in Werdau gerenoveerd. Het moderne machinepark wordt jaarlijks uitgebreid en gemoderniseerd. De productiefaciliteiten voldoen aan de huidige eisen en zijn te vergelijken met de automobiel industrie. 
   
SAXAS - het milieu
Zonnepanelen
De daken van alle productiehallen in Werdau zijn voorzien van zonnepanelen. Saxas voorziet hierdoor in haar eigen stroombehoefte. Verder worden alle staaldelen KTL behandeld tegen corrosie. In eigen huis beschikt men over een labaratirium met analysetechniek waarmee men in staat is de vrijkomende stoffen in de spuiterij dermate goed te filteren, dat van vervuilde uitstoot nauwelijks sprake is. Alle afvalstoffen worden vooraf gescheckt en gescheiden op een verantwoorde manier afgevoerd.
De wereld is van ons allen en daar moeten wij zuinig op zijn!
SAXAS - de productie
BAND 4
In Werdau worden de carrosserieën op band geproduceerd. Zowel serie opdrachten als incidentele orders worden op een bewegende band samen gebouwd tot de uiteindelijk door de klant gewenste uitvoering. Door deze bandproductie met j"just in time" aanvoer van materialen". is het mogelijk om met een beperkt aantal productiemedewerkers grote aantallen te produceren tegen een zeer concurrerende prijs. Saxas beschikt in Werdau over zo'n 140.000 m2 bedrijfsterrein waarvan ongeveer 40.000 m2 bebouwd is.
   
SAXAS - automatisering
Bild8
Veel delen welke voor de productie van een carrosserie nodig zijn maakt SAXAS in eigen regie. Zo worden bijvoorbeeld de materialen voor het hulpframe als dik plaatmateriaal ingekocht. Een robot aangestuurd machinepark, waaronder volautomatische kantbalken, laserapparatuur vervaardigd alle delen op order. 
   
SAXAS - de kwaliteit
SAX QSiegel
De kwaliteit en het vertrouwen dat bij het product hoort, is de basis voor een duurzame relatie. Reden, dat producten van SAXAS van beste kwaliteit zijn - omdat kwaliteit verbindt. Kwaliteitsuitspraken:
Kwaliteit is:
- als de plossing bij de vraag past
- alles uit één hand betrekken
- standaard duurzaamheid bieden
- als een product maatstaven zet
- als betrouwbaarheid vanzelfsprekend is!
SAXAS - flexibel
20050527  6
In Werdau worden carrosserieën gebouwd voor chassis met GVW vanaf 3,5t tot en met 25t. Men bouwt echter alleen waar men sterk in is: gesloten lichtgewicht carrosserieën voor 3,5t voertuigen, plywood gesloten voor 7,49 - 25 t GVW en schuifzeilen carrosserieën voor chassis met GVW 7,49 - 25t. Alleen typen welke op band gebouwd kunnen worden verlaten de poort bij SAXAS. Op deze wijze is het bedrijf ervan verzekerd, dat het beste tegen de laagste prijs uitgeleverd wordt.
   
SAXAS - de klanten
Bild5
Of groot of klein, voor ons telt iedere order. Alle orders worden geheel conform de SAXAS kwaliteitsnormen uitgeleverd. Een eventuele order begint bij de offerte, het moment waar wij onze klanten al voldoende willen informeren. Een gedetailleerde object omschrijving, wielbasis tekening, voldoende bijliggende documentatie. Wat vroeger nog ambachtelijk was, is nu een geÏndustrialiseerd proces geworden. Van offerte tot uitlevering. Een ware kunst .........
   
SAXAS - op alle merken
DAF-PACCAR LOGO   IVECO LOGO  RANAULT TRUCKS
LogoMan1   VOLVO LOGO   SCANIA LOGO
MITSUBISHI MOTOR LOGO   citroen logo   Mercedes logo1   FORD
Isuzu 20logo   VW   OPEL   fiat logo
De praktijkgerichte oplossingen welke SAXAS biedt zijn tot stand gekomen in nauwe samenspraak met eindklanten uit diverse branches. Als grote producent en OEM leverancier voor diverse truckmerken zijn de lengte afmetingen optimaal afgestemd op de wielbasis van de diverse merken. Deze afstemming waarborgt een optimale gewichtsverdeling!

1

2

3

4

5

Dorpsstraat 18

NL-2761 AE Zevenhuizen

t +31 (0) 180 634842

f +31 (0) 180 634722

e Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

w www.degraaff-saxas.nl